over Herman

Herman Reynders zag het levenslicht op 1 februari 1958 in Hasselt. Hij groeide op in de volkswijk Runkst.

Nadat hij de middelbare school doorliep aan het Koninklijk Atheneum van Hasselt, studeerde hij in 1980 af als handelsingenieur aan de toenmalige Economische Hogeschool Limburg (de huidige faculteit economie van de UHasselt).

Portret Herman

In zijn professionele loopbaan schreef Herman twee grote hoofdstukken

Van 1982 tot 1999 was hij werkzaam bij mutualiteit De Voorzorg. Aanvankelijk als kaderlid, later als adjunct-secretaris en secretaris.

In diezelfde periode ontwaakte Hermans politiek engagement:

  • ┬áNa enkele jaren als actief s.pa-lid werd hij in 1989 verkozen als gemeenteraadslid. In 1995 groeide hij door tot schepen. Om in 1998 (dienstdoend) en 2005 uiteindelijk de burgemeesterssjerp in Hasselt te omgorden.
  • Ook op bovenlokaal niveau sprak Reynders een woordje mee. Eerst als Vlaams Parlementslid (2004 tot 2006), later als gouverneur van Limburg (2009 tot 2020).

Vandaag de dag is de voormalige politicus nog actief als adviseur binnen verschillende projecten. Daarnaast draagt hij zijn steentje bij aan de ontwikkeling van het basketbal, een sport die als een rode draad door zijn leven loopt, en brengt hij graag tijd door met zijn 3 kleinkinderen.